Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Battonyai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy negyvenkilenc éves és egy huszonnégy éves battonyai nő ellen, akik májusban a saját otthonában gyógyszereztek be egy férfit Battonyán azért, hogy elvegyék az értékeit – közölte az ügyészség.

A vád szerint a két nő 2019 májusában egy háztartásban élt. 2019. május 7-én a huszonnégy éves nő közölte az idősebb társával, elmegy a sértetthez és pénzt kér tőle kölcsön. Az idősebb nő arra kérte, hogy a sértettet itassa le, vagy keverjen az italába gyógyszert, hogy elaludjon, és így a férfi lakóházában található értékeket el tudják tulajdonítani. Ebbe a fiatalabbik nő beleegyezett,

idősebb társától átvett két szem összezúzott gyógyszert, amit az este során a sértett italába kevert. A férfi rövid idő elteltével elaludt és öntudatlan állapotba került.

A fiatalabb nő ekkor felhívta társát, aki a helyszínen megjelent, majd a két nő kutatást végzett a házban. A két vádlott 170.000.-Ft értékben tulajdonított el készpénzt és különféle használati tárgyakat a sértettől, így mobiltelefont, botmixert, talpmasszírozó gépet, öngyújtót, svájci bicskát, vérnyomásmérőt, ágynemű-garnitúrát.

A fiatalabb nő büntetlen előéletű, de az idősebb többször állt már bíróság előtt, különös visszaeső; mindketten letartóztatásban várják az ítéletet.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság mindkét nőt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze őket a sértettnek okozott kár megtérítésére. Az eljárás a Battonyai Járásbíróságon folytatódik.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá