Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szekeres Ferenc legalább 2018 októbere óta az Apátfalvi Hírmondó felelős szerkesztője, mellette a község polgármestere is. Ez a törvény szerint összeférhetetlen. Úgy tudjuk, a hétfői testületi ülésen szűnhet meg ez az állapot, vélhetően következmények nélkül.

Az Apátfalvi Hírmondóban egyértelműen olvasható: ,,Felelős szerkesztő: Szekeres Ferenc”. Mindez azt jelenti, hogy szerkesztői felelősséggel rendelkezik a tartalom megválasztásáért, az összeállításért. A törvény szerint ez összeférhetetlen egy polgármesteri tisztséggel, felelős szerkesztői tevékenysége a feladatainak ellátásához szükséges közbizalmat megingathaja. Mivel ezt az állapotot 2018 októbere óta fenntartja, felvetődik a méltatlansága is.

A polgármester által szerkesztett, adóforintokból fenntartott, az önkormányzat által kiadott ingyenes tájékoztató újság emlékezetes húzása volt, amikor az őszi kampányban mocskolták az ellenzéki jelölteket. Érdekesség, hogy a Hírmondó korábbi lapszámai megtalálhatóak a település honlapján, de ez az említett szeptemberi kiadás nem.

A mocskolódó cikk egyébként úgy tűnik, nem izgatta az apátfalviakat. Szekerest 279-el több szavazattal, 21%-os fölénnyel választották újra a független Langó Csabával szemben.

Hétfőn testületi ülést tartanak a településen. Úgy tudjuk, az előterjesztések között szerepel egy olyan, ami megszüntetné a polgármester összeférhetetlenségét, így kicsivel több mint egy év után.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares