Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is megrendezték Makón a Nemzetiségek napját és a Colinda estet. A román forradalom kezdete szinte napra pontosan 30 évvel ezelőtt volt, megemlékeztek erről is.

– Különleges ez a szombat délután, egy éve erősen havazott, ma viszont ragyog a nap. Külön energiákat fordítottunk a szervezésre, hiszen 30 éve Romániában megtörtént a forradalom. Nem lehet elfelejteni, hogy több mint ezer fiatal kiment az utcára és meghalt. Nekik köszönhetjük, hogy szabadon élhetünk és ezt nem szabad elfelejteni – fogalmazott oldalunknak Birta Júlia Mihaéla.

A Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy ennek szellemében filmvetítéssel, beszélgetéssel emlékeztek az akkor történtekre.

A programokra érkeztek többek között a romániai Nagylakról, Pécskáról, Nagyszentmiklósról és a Szikszai György Református Általános Iskola diákjai is adtak műsort. Táncos fellépők most nem voltak, csak kórusok, akik colindákat adtak elő.

Ez tulajdonképpen kántálást, karácsonyi énekek előadását jelenti. Sok idős még emlékezhet rá, de talán a fiatalok is kezdik feléleszteni ezt a karácsonyi hagyományt – vélte Birta Júlia Mihaéla.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá