Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Összeférhetetlenség vizsgálatot kért Cseri Tamás (Fidesz-Szeretem Vásárhelyt) önkormányzati képviselő Krupiczer Ferenccel (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért) szemben. Az érintett cége rádiót működtet, aminek az adása október 31. óta szünetel. A vásárhelyi közgyűlés kivizsgálta az ügyet, és úgy találta: nem sérült a média- és az önkormányzati törvény – írta a magyarnarancs.hu.

A közgyűlés a zárt ajtók mögött úgy találta, nem sérti az önkormányzati és médiatörvény előírásait, hogy a Krupiczer Ferenc által is tulajdonolt KrupArt Kft.-nek internetes rádiója van. A törvény szerint nem lehet polgármester, önkormányzati képviselő olyan vállalkozás vezetője, amely médiaszolgáltató, és nem lehet felelős kiadó, főszerkesztő, szerkesztő sem.

A KrupArt által fönntartott Rádió Color honlapján azonban ez a közlemény olvasható:

 „Tájékoztatjuk kedves hallgatóinkat, hogy adásunk 2019. október 31-én 22 órától szünetel. Honlapunkon a PODCAST menüben a korábban elhangzott műsorainkat a továbbiakban is meghallgathatják.”

 

,,Én már utánanéztem annak, mit kell tennem a győzelmem esetén, hogy ne sértsem meg az önkormányzati és a médiatörvényt. Kérelmet írtam tehát a médiahatósághoz, hogy függesszük föl a rádió működését. Erre válaszoltak, lezajlott az eljárás, a rádió működését októbertől hat hónapra felfüggesztettük”

– mondta Krupiczer az oldalnak. Hozzátette: ,,van a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak egy állásfoglalása, amelyből szintén egyértelműen kiderül, hogy szabályosan jártam el”.

„Azzal, hogy a cég vezetését nem adta át másnak, hiába függesztette fel működését a rádió, ő nem felelt meg a törvény előírásainak”

– érvelt a magyarnarancs.hu kérdésére Cseri Tamás. Úgy tudja, a kormányhivatal törvényességi szempontból ellenőrzi a határozatokat, így azt is látni fogják, kinek van igaza.

A Magyar Narancs teljes cikkét itt lehet elolvasni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá