Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Tesco kiírt egy pályázatot civil szervezetek támogatására. Ebben olyan célokat támogat, – körzetenként 100, 200, illetve 400 ezer forinttal-, ami az adott lakó közösség érdekeit szolgálja. Mi, a Makói Természetbarát Sportegyesület azt találtuk ki, hogy létrehozunk egy turista útvonalat a Maros parton Makó, és Apátfalva között az ártéri galéria erdőben, ahol jelenleg egy vadcsapás van, meglévő, részben tönkrement tanösvénnyel – tájékoztatta oldalunkat Hajdu Gábor.

Az egyesület vezetőségi tagjától megtudtuk: hogy a projekt tényleg ütős legyen, kitalálták azt is, hogy ugyanitt digitális tanösvényt is létesítenek, azaz olyan mobiltelefonos applikációt készítenek, amellyel előre megadott GPS koordináták alapján információkat lehet letölteni a telefonra. Például: ,,most egy poszáta fészek alatt állsz, ennek a kismadárnak ilyen a hangja” és itt lenne egy kis kép és hangfájl. Ilyen az országban még nem nagyon van sehol, csak hasonló városnéző túrás mobil applikáció. Ezzel a mobil – függő fiatalokat is ki lehetne talán csalni a természetbe.

Támogatásáról biztosította őket a Körös- Maros Nemzeti Park Igazgatósága is, akiknek a területén található ez az ösvény, úgyhogy benyújtották a pályázatot. A Tesco előzsűrije támogathatónak találta a projektet, mert megkapták a hírt, hogy bejutottak a második fordulóba, ahol két hódmezővásárhelyi projekttel versenyeznek.

Az országunkat 61 körzetre osztották, mi az 59. körzetben vagyunk, ami Makó, és Hódmezővásárhely Tesco vásárlóinak szavazataival fog dönteni, a pénz odaítéléséről. A január 20-tól február 16-ig tartó szavazási ciklusban a vásárlók kapnak egy kis korongot a pénztárban, és eldönthetik, hogy melyik pályázatot tartják leginkább érdemesnek támogatásra, annak a szervezetnek a szavazat gyűjtő urnájába helyezzék a szavazatukat jelképező korongot. A makón terv több ember érdekeit is szolgálhatja: futók, terepkerékpárosok, gyalogtúrázók, iskolai csoportok, sőt magyar, és külföldi nálunk megszálló turisták számára is ajánlható.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares