Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Két ingyenesen igényelhető vándor fotókiállítással rendelkezik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

Az egyik a „A Körös-Maros Nemzeti Park növényvilága” című fotókiállítás az ugyanilyen címen 2012-ben megjelent könyv legszebb fotóanyagából készült. A 37 db kép hat élőhely köré csoportosítva mutatja be a nemzeti park legérdekesebb élőhelyeit, ritka, védett és jellemző növényfajait. A másik fotókiállítás a “A Körös-Maros Nemzeti Park állatvilága – Gerinctelenek” című könyv 2015-ös megjelenése után készült el, szintén felhasználva a könyv látványos fotóanyagát. A 41 fotóból álló kiállítás bemutatja az egyes élőhelyekre jellemző ritka, védett gerinctelen állatokat a puhatestűektől a rovarokig. A fotók alatt rövid tájékoztatást lehet olvasni a faj jellemzőiről és érdekességeket az életmódjukról.

Mindkét kiállítás az elmúlt években sok iskolában, művelődési házban és könyvtárban is megfordult. Az idei évben is több helyen igényelték a kiállításokat: Szegeden a Csongrád Megyei Kormányhivatalban, Pusztaföldváron a Könyvtárban, Királyhegyesen a Művelődési Házban, valamint Kunszentmártonban egy iskolában.

Igazgatóságunk iskolák, művelődési házak, múzeumok, könyvtárak számára továbbra is ingyenesen biztosítja a két kiállítás anyagát maximum egy hónap időtartamra. A fotókiállítások álló és fekvő képekből állnak, melyen a fotók címe, készítője, és egy néhány soros ismertető is szerepel.

(kmnp.nemzetipark.gov.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá