Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A program 30 épületet érint; lesz, amit megépítenek, felújítanak, és olyan is, aminek a funkcióit bővítik. A legnagyobb összeg, 2 milliárd 50 millió forint a Sárospataki Művelődési Ház és Könyvtárra jut.

12 milliárd 420 millió forintot szán a kormány erre a programra. A Magyar Közlönyben jelent meg erről határozat, felsorolják benne az összes támogatott épületet, és azt, hogy mennyi pénzt költenek rá, szúrta ki a napi.hu.

A makói Hagymaház felújítása és a hozzá kapcsolódó beruházások, így a Páger mozi és Rendezvényház rekonstrukciója összesen 730 millió forinthoz jutott.

Zalaszentlászlón a Faluházat és szállásépületet újítják fel, emellett az óvodát is bővítik 480 millióért, Temesváron az “Új Ezredév” Református Központ építésének befejezéséhez 474 millió forintot rendeltek el. A kakasdi “Faluház/Tájház” felújítása 406 milliós tétel, a maradék 24 épület ennél kevesebb támogatást kap a 12 milliárdos keretösszegből.

(Kiemelt kép: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares