Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Úgy, hogy közben egyébként vidéken is hiány van.

A képzés után átvezényelt fiatalok tartják életben a fővárosi rendőrséget. A kerületi kapitányságoknál dolgozó egyenruhások csaknem kétharmada nem budapesti

– írta meg a napokban a Népszava. Hozzáteszik, hogy mivel vidéken is sok rendőr hiányzik, a számok és átvezénylések alapján úgy tűnik: a budapesti létszámhiányt tartják aggasztóbbnak a parancsnokok.

Egyébként ez szakmailag sem kielégítő, ugyanis egy üldözésnél, elfogásnál elengedhetetlen lenne a helyismeret is.

Mivel ezen a területen is alacsonyak a bérek, a lakhatás viszont drága, a rendészeti szakgimnázium után kötelező kétéves szolgálati idő leteltével a legtöbben inkább hazatérnek szülőföldjükre. A történet egy másik lehetséges folytatása, hogy tömegesen szerelnek le, 2019-ben a BRFK hivatásos állománya 638 fővel csökkent és csak 368 helyet tudtak betölteni.

– írta a Népszava.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares