Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A KSH adataiból dolgozva állította össze a leglátogatottabb települések 2018-as TOP 100-as listáját a turizmus.com

A környékbeli települések közül Szeged a 15. helyen áll, míg a makói városvezetés által megcélzott Gyula a 20., Mórahalom az 50. helyen. Makón 2018-ban 11,8 millió forint bevétele volt az önkormányzatnak az IFA-ból az év novemberéig. Az összesítésből kiderül, hogy a 100. Herceghalomnak is 18 millió forint bevétele volt.

A vendégforgalom és így az IFA koncentráltságára jellemző, hogy 2018. évi 15 milliárdos IFA-bevétel 90 százaléka a legtöbb bevételt produkáló 100 településtől származik. Közülük az első esetében az ifa összege a 2 milliárd forintot is meghaladja, a 100.-nak azonban már csak alig több mint 18 millió forint jut.

28 olyan település (a főváros kerületei önálló településként kezelendők) volt 2018-ban, amelynek IFA-bevétele 100 millió forint felett alakult. 50 és 99 millió között 24 település található, 10 és 49 millió között pedig 84. A toplista első 100 települése között 14 budapesti kerület van, de közülük is a legkisebb a 10. kerület, több mint 60 millió forinttal. Az első nem budapesti település a rangsorban Hévíz.

A Balaton törvényben rögzített 51 település IFA-bevétele együtt meghaladta a 2,6 milliárd forintot, ami az országos bevétel kb. 17 százaléka. A legrangosabb balatoni települések Hévíz, Balatonfüred, Siófok, Zamárdi és Balatonlelle, együtt 1,6 milliárd IFA-bevételt szereztek.

A vidéki települések IFA-toplistáját Hévíz, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Siófok, Bük és Zalakaros vezeti.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá