Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A hódmezővásárhelyi épületre egy vihar egy nyárfát döntött. Megsérült az intézmény teteje, az ágak több ponton átszúrták a víz- és hőszigetelő réteget, egy helyen a nem teherhordó funkciót ellátó betonelem is károsodott. Bár az intézmény egyházi fenntartásban van, a vásárhelyi önkormányzat az első pillanattól minden segítséget megadott a helyreállítás terén. Az esemény után a tető szigetelése átmeneti javítást kapott, a homlokzat sérülését statikus vizsgálta meg.

A helyreállítás január 8-án kezdődött meg. A kivitelező cég szakemberi ideiglenes dúcolatot építettek ki. Eltávolították a roncsolódott hőszigetelő elemeket, megkezdték annak a résznek a feltárást, ahol a homlokzat a legnagyobb erejű becsapódást szenvedte el. Itt rétegről-rétegre távolítják el a szigetelést és a mögé épített kéregrétegeket.

Ezzel a folyamattal lehet valós képet kapni arról, hogy a belső rétegek milyen mértékben károsodtak, illetve azt, hogy a teherhordó elemet érintett-e a becsapódás. Jelenleg a feltárás zajlik, melyet egy újabb statikai vizsgálat fog követni. A helyreállítás végső dátuma 2020. március 31. Az érintett csoportszoba, az oldalsó bejárat és az udvar ezen szakasza egyelőre nem használható.

(hodmezovasarhely.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá