Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival és társával szemben, akik Szeged belvárosában értékesítettek marihuánát – közölte honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak egyike 2013. óta a szegedi belvárosi lakása mellett, az Anna-kút közelében, alkalomszerűen marihuanát értékesített. A fogyasztók mobiltelefonon hívták fel a férfit, akinek a lakásába felcsengettek, majd a társasház lépcsőházában kiporciózott adagokban adta át a kábítószert.

A férfi időközben a szükséges ismereteket is megszerezte, és 2016-tól rábeszélte társát arra, hogy egy Szeged környéki tanyában kezdjenek el kendert termeszteni. A rokkantnyugdíjas, mozgásában erősen korlátozott férfi nehéz anyagi körülményei miatt elfogadta társa ajánlatát és hozzájárult ahhoz, hogy a tanyája fő- és melléképületében kendert termesszenek. Ezen kívül segített a növények szaporításában, gondozásában, locsolásában, amiért havi 50.000.-Ft-ot kapott.

A rendőrség 2018 novemberében tartott házkutatást a belvárosi lakásban, valamint a tanyán, ahol tizenhat cserépben nevelt kendert, valamint nyolcvankét tálcán elhelyezett virágzó kendert foglaltak le, több, mint két kilogramm szárított növényi törmelék mellett. A lefoglalt növényi anyagok tiszta hatóanyagtartama a jelentős mennyiség alsó határát is meghaladja.

A vádirat szerint a vádlott legalább nyolc fogyasztónak értékesített évek óta rendszeresen marihuánát, akik között kiskorúak is voltak.

A főügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban, illetőleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares