Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

2019. november 26-án új mezőhegyesi lovakkal (Hóvihar és Csipke) gyarapodott a belga Készenléti Rendőrség állománya – közölte a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság.

A belga Készenléti Rendőrség nyolc lovat kívánt megvásárolni: 165 cm marmagasság, 3-6 év közötti, elsősorban herélt és alapvető tréningen átesett, belovagolt ló legyen, emellett szigorú egészségügyi feltételeknek is meg kellett felelni. A rendőrlovak kiválasztásakor kiemelten fontos további szempontok a jó állóképesség, stabil idegrendszer, higgadt és bátor viselkedés, a tanulásra fogékonyság. A belga KR nem csak a rendfenntartásban, de díszegységben is kívánja őket alkalmazni. Lóval járőröznek a városokban, a tengerpartokon és az erdőségekben, határvonalakon is.

A belga KR beszámolt számunkra a rendőrlovak felkészítési gyakorlatáról is: Nem messze a tartási helyüktől terül el egy erdő ahová előszeretettel viszik a lovainkat jártatni és edzeni, terepgyakorlatokat végezni. A fedeles lovardájukban speciális gyakorlatoknak és különböző zajhatásoknak is kiteszik az egyedeket, hogy felkészültek legyenek a szolgálatra és a váratlan helyzetekre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá