Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Mint arról beszámoltunk: úgy tűnik, hogy Mészáros Lőrincék építhetik a szállodát a Hagymatikumnál, hiszen a Hunguest Hotels a felcsúti gázszerelő befektetőcégéhez, a Konzum Nyrt.-hez került, amit azóta beolvasztottak az Opus Global Nyrt.-be. Feltételezhetően a bevételek Makón sem maradnak majd el, hiszen a cég eredményes évet zárt 2018-ban: másfélszeresére nőtt az árbevétel, miközben a hálózat márkája alatt jegyzett 27 hotelből 22 saját üzemeltetésbe, illetve tulajdonba került.

Tavaly áprilisban a Magyar Nemzetnek Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta: az előző évhez képest több mint 62 százalékos növekedéssel tavaly 23,676 milliárd forint volt a Hunguest Hotels Zrt. nettó értékesítési árbevétele, mely után 3,4 milliárd forint adózott eredmény született – ez 86 százalékkal magasabb a 2017-esnél. A saját üzemeltetési körbe tartozó szállodák pedig tavaly közel 55 százalékkal, 5,180-ról 8,011 milliárd forintra bővítették bruttó üzemeltetési eredményüket.

A Hunguest korábban már átvette a Saliris és a Lifestyle hotel üzemeltetését, majd a szegedi Forrás szálló és az akvapark üzemeltetése került a társasághoz. Emellett két heiligenbluti és egy montenegrói szálloda működtetése is a Hunguest feladata lett. A Konzum-csoporthoz került a legnagyobb balatoni kempingüzemeltető vállalat, a Balatontourist is a BLT Group Zrt. megvásárlásával. A tavalyi szezonban tíz balatoni kempinget és egy vendégházat üzemeltető cég bekerülésével a legnagyobb magyarországi szállásadó vállalatot alapozták meg.

Makón a Hagymatikum területén épül 4+ csillag komfortfokozatú szálloda, ami Farkas Éva Erzsébet bejegyzése szerint a felcsúti gázszerelő érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotelé lesz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá