Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az összeg véletlenül derült ki, mint ahogy az is, hogy a hat ügyvezető mellett húsz (!) ,,egyéb vezető” is van, ők a 114,4 millió forintból 73,3 milliót kapnak.

Mint arról beszámoltunk: dr. Ember Alex oldalunknak megerősítette az indulását az őszi választáson, majd a helyi Fidesz és médiája elkezdte mocskolni. A polgármesterjelölt végül visszalépett és még szeptember 25-én egy olyan tanulmányt készített el az önkormányzat megbízásával, ami a városi cégeket egy holdingba, egy központi gazdasági társaságba terelné be.

A tanulmányban részletesen olvashatunk arról, hogyan lehetne gazdaságosan működtetni a városi cégeket, mi most csak egy érdekességet emelnénk ki.

A személyi jellegű ráfordítások táblázatánál láthatjuk, hogy az öt cég hat vezetőjének éves bére 35,5 millió forint, járulékkal együtt 41,7 millió. A húsz ,,egyéb vezetőnek” 62,4 millió forint az éves bérköltsége, járulékokkal együtt 73,3 millió.

A tanulmány meg is említi, hogy a ,,holding létrehozásával és ezen keresztül a feladatok racionalizálásával, illetve a párhuzamos funkciók kiszűréséve egyes felelősségi és hatáskörök kibővíthetővé- egyes vezetői megbízatások pedig megszüntethetővé válnak, ami közvetlen bér- és járulék-megtakarítást eredményez.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares