Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtökön, ahol megszavazták a könyvtár helyét; a szikáncsi részönkormányzat létrehozásának formáját; cégek üzleti tervét fogadták el és személyi változásokban döntöttek.

Három választási lehetőség került a vásárhelyi közgyűlés elé a leendő könyvtár lehetséges helyszínéről: a Zrínyi utca, a Tóalj utca és a Deák Ferenc-Nagy Sándor utcák kereszteződése. Arról beszámoltunk: nyáron kérdőíven a lakosok tíz helyszínre szavazhattak, a legtöbb három került a testület elé határozati javaslatként. Sebestyén Tibor főépítész elmondta: szakmai szempontból a Tóalj utcát javasolja. A grémium ezt a változatot fogadta el.

Rendelettervezet született azzal kapcsolatban, hogyan jöjjön létre a szikáncsi részönkormányzat. A jogi iroda vezetője, Keresztury Monika ismertetéséből megtudtuk, hogy a korábbi négy helyett öt főből áll majd a testület, ebből kettő lehet helyi lakos, három pedig települési képviselő. Azt is kihangsúlyozta, a szikáncsiak az eljárás során nem “választanak”, hanem “ajánlást tesznek”, a végső szót a közgyűlés fogja kimondani.

A további napirendi pontok során a képviselők elfogadták a HVSz, a Hódfó NKft., a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. és a Hód-Fürdő Kft. idei üzleti tervét.

A lakásügyi bizottság tagja, Nagy Ernő lemondott posztjáról, helyére Korsós Sándort, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató vezetője kerül.

A Czirbusz Piroska Emlékére a Hódmezővásárhelyi Művészetekért Közalapítvány kuratóriumi tagja lett a lemondott Tóth Sándorné helyett Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő. A Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány Páger Lajos kuratóriumi tag helyére Kissné Urgyán Mária, Kulik Jenő felügyelőbizottsági tag helyére Bárány Béláné kerül. A fejlesztéseket, TOP-os programokat irányító Vásárhelyi Helyi Közösség elnöke Benkő Zsolt képviselő helyett Kis Andrea alpolgármester lett.

(A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares