Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ez még mindig a 2017-ben átadott öltözők és a lelátó építésének költségei. A visszafizetési határidő 2020. december 31-ig való hosszabításáról a szerdai testületi ülésen szavaznak. A Maros-menti Utánpótlás Futball Club kérelme szerint nem minden TAO-t adó cég tudott adni, vagy másnak adta a különtámogatást.

A képviselő-testület 2015-ben döntött arról, hogy támogatja a MUFC-ot az építkezésben 60,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásként, 30,2 millió forint visszatérítéssel. Ennek visszafizetési határideje 2016. december 31. volt. Azonban az MLSZ csak részben hagyta jóvá a fejlesztést, az építkezéshez szükséges 90,6 millió forintos önerőt 45,8 millióban állapította meg. Ezeket a feltételeket elfogadták, az önkormányzat pedig 20 millió forintot utalt a csapatnak, mert ezt az összeget korábban nem használták fel.

A MUFC 2017. júniusában kérte, hogy a testületet, hogy kapjon 76,8 millió forint, visszatérítendő támogatást, mert a pályázat utófinanszírozott, az elvégzett munkákat pedig ki kell fizetni, hogy az elszámolást be tudják adni. Az egyesület hasonló néhány nap múlva hasonló kérelemmel fordult az önkormányzathoz, egy újabb, 51,2 millió forintos támogatást kérve. Ezeket elfogadták, a határidők pedig folyamatosan tolódtak: 2017. augusztus 31., október 31.

A 76,8 millió forintot 2017. szeptemberében átutalták a városnak, az 51,2 milliósra és a 20 milliósra újabb haladékot kértek – előbb 2018. június 30., majd december 31.

Az 51,2 millió 2018 júniusában adták vissza, a fennmaradó 20 millió forint visszafizetését 2019. december 31-ig kérték. Ebből 10 millió forint érkezett meg tavaly decemberben az önkormányzathoz. A maradék 10 millió forint visszafizetéséről a holnap testületi ülésen szavaznak – pozitív elbírálás esetén 2020. december 31. az új határidő.

,,Megállapodásunk szerint az egyharmad rész, az egyesületnek a TAO-ból adható 12,5%-os különtámogatásokból jönne össze. Sajnos nem minden TAO-t adó cég tudta adni, vagy mánsk adta a különtámogatás összegét.”

– írja a MUFC kérelme, amiről tehát szerdán szavaznak a képviselő.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá