Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Európai Bizottság legfrissebb adatai szerint már csak három uniós tagállam, Lettország, Románia és Bulgária minimálbérszintje alacsonyabb a magyarnál.

Az összesítés szerint a rendszerváltás óta egy blokként kezelt visegrádi országok sorában már harmadik éve az utolsók vagyunk, pedig egykor még a V4 éllovasaiként hivatkozhattak ránk.

Lengyelországban 611, Szlovákiában 580, Csehországban pedig 575 eurót vihetnek haza a minimálbérből élők, míg Magyarországon csupán 487 eurót.

Az Európai Unió 27 tagállama közül egyébként már csak 21 országban van minimálbér. Svédország, Finnország, Dánia, Ausztria, Olaszország és Ciprus nem határoz meg ilyen értéket. A fennmaradó országok közül pedig hat államban rúg 1500 euró fölé a minimálbér mértéke. Franciaországban legalább 1539, Németországban 1584, Belgiumban 1594, Hollandiában 1636, míg Írországban 1656 euróért dolgoznak az emberek. A mezőnyt pedig messze Luxemburg vezeti 2142 euróval.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá