Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Kikezdhetetlen következtetés: Kovács Sándor és Mágori András fideszes képviselők szerint régen templom, iskola épült, most stadion és a 2010-ig csődben lévő Magyarország építőipara haldoklott, ezért munkát kellett nekik adni. Mondjuk ennyi erővel kórházakat, kollégiumokat, bérlakásokat is építhettek volna.

Mágori András ismerette, a kommunizmus évtizedeiben mindent megtettek, hogy ne legyen közösségi élmény, ne tudjanak összefogni az emberek. A csődben lévő ország építőipara haldoklott, ezért ki kellett találni valamit, megbízást kellett adni az építőipari cégeknek.

Mondandója közben még a jegyzőre is rászólt, hogy hallgassa végig, aki a polgármesternek mondott valamit.

Mucsi Tamás (VKKP) a friss Páger-djías, Bodrogi Gyula szavait idézte fel, amit a vasárnapi ünnepségen mondott: ,,A színházak nem állnak olyan rosszul. Mert ha a futballpályákon ilyen teltház lenne, akkor a foci is jobban állna.”

Erre Kovács Sándor azzal vágott vissza: csodálkozik, hogy az előző vezetés miért nem tüntette már ki hamarabb Bodrogit. A stadionépítések kapcsán kifejtette: voltak olyan korszakok, a történészek különösen tudják, amikor templomok épültek, majd iskolák. Most, hogy a gazdaságot fellendítsék, stadionokat építenek, hogy az építőiparnak munkája legyen.

Szerinte ha a 2010 előtti kormányzat úgy emelte volna a béreket, ahogy az elmúlt 10 évben történt, akkor a stadionokban is több néző lenne.

Kovácsnak címezve Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) kijelentette: a díjazottakról nem a testület dönt, hanem egy szakmai kuratórium. A testület csak jóvá hagyja, vagy elutasítja a javaslatot.

Zeitler Ádám (VKKP) annyival egészítette ki a beszélgetést, hogy valójában egy nagy stadion épült a szocialista rendszerben, a mai Puskás stadion elődjét. Bár az igaz, hogy a társadalmi rendszer felépítését másképp képzelte a rendszer, ezért le is rombolta a hagyományos társadalmi kereteket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá