Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Csütörtökön délután öt órakor érkezett az utolsó lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre a szerdai viharral kapcsolatban. Kétszáznegyven lakossági segélyhívást fogadtak a megerősített ügyelet munkatársai az elmúlt két napban. Az operatív törzs koordinálása mellett több mint hatvan hivatásos és mintegy húsz önkéntes tűzoltó dolgozott folyamatosan a viharkárok felszámolásán.

Az erős szél Szeged, Hódmezővásárhely és Makó városában okozta a legnagyobb károkat. Csaknem negyven épület rongálódott meg, a lehasadt ágak és a kidőlt fák veszélyeztették a gyalogosok és az autósok forgalmát.

A hivatásos és az önkéntes egységek közös erővel, címről címre haladva, egész nap végezték a károk felszámolását. A megye minden laktanyájából riasztották az egységeket, emellett Mórahalom, Földeák, Szeged és Sándorfalva önkéntes tűzoltói, valamint a szegedi mentőcsoport tagjai segítették a mentéseket.

Az elmúlt két napban személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, fotó: katasztrofavedelem.hu/illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá