Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok polgármesterei 2020. február 8-án Dunaújvárosban találkozták újra. A polgármesterek egyeztettek Cseh Katalinnal, a Momentum EP-képviselőjével, a Renew Europe frakciójának alelnökével – közölte Botka László, Szeged polgármestere.

Az EP-képviselő előadásában beszámolt a 2021-2027-es költségvetési ciklus előkészítésének állásáról és a közvetlen EU-pályázatok lehetőségéről.

A megyei jogú városok polgármesterei kiálltak az önkormányzatok önállóságáért. Ennek értelmében felszólítják a kormányzatot, hogy:

  • a következő EU-költségvetési ciklusban a kormány támogassa a közvetlen brüsszeli források pályázhatóságának bővítését, a kormányzati elosztású források döntő részét pedig az önkormányzatokkal együttműködve, regionális programok keretében arányosan használja fel.
  • A tervezett iparűzési adó változtatásával ne lehetetlenítsék el az önkormányzatok működését, valamint olyan a lakosság számára létfontosságú feladatokat, mint a tömegközlekedés, az úthálózat fejlesztése, vagy a szociális ellátórendszer működtetése.

 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá