Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Baden-Württemberg tartományban található, 20 ezer lakosú Hechingen 1994 óta testvértelepülése Hódmezővásárhelynek. A delegáció látogatásáról dr. Berényi Károly, Hódmezővásárhely alpolgármestere tett közzé beszámolót.

A delegáció vezetője Hechingen polgármestere Philipp Hanh (CDU) volt, akit 2018-ban több mint 90 %-os (!) támogatással választottak meg a város első emberének. Mostani útjára elkísérte Wolfgang Heller, a hechingeni német-magyar baráti társaság elnöke, aki 42 évig volt a hechingeni rendőrség rendőrfőfelügyelője. Velük tartott még tolmácsként a magyar származású Anna Derkvist is, aki a hechingeni német-magyar baráti társaság tagja.

A vendégek megtekintették a Kossuth teret és az azt övező épületeket: a Fekete Sas Szállót, a Bankpalotát, a Városházát, a jégpályát. Felkeresték a Bessenyei Ferenc Művelődési Központot, ahol Varga Anikó igazgató asszony mutatta be az épületet és az intézmény kulturális életét. Elmentek a Strandfürdőhöz is, ahol a vendégek sajnálkoztak, hogy nem készültek fürdőruhával, mert kedvük lett volna kipróbálni a fedett uszodát.

Másnap felkeresték az Emlékpont múzeumot, a belvárosi fazekasházat, Mártélyon a Bodnár Bertalan természetvédelmi oktatóközpontot és a Városházát.

A városunkban először járt hechingeni polgármester reméljük jó benyomásokkal és szép emlékekkel tért haza, és segíti majd erősödni a két város újragondolt kapcsolatait

– vélekedett dr. Berényi Károly.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá