Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón ismételten úgy tett, mintha az Orbán-kormánynak semmi dolga nem lenne azzal, hogy történelmi mélységbe zuhant a magyar fizetőeszköz az euróhoz képest.

A miniszter előbb azzal hárított, hogy

az árfolyamkérdésekben a Magyar Nemzeti Bank az illetékes, és a kormányzat nem avatkozik be.

Utána már egyenesen kijelentette azt is, hogy

már nem érinti közvetlenül a gyenge forint a magyar családokat, mert kevesebb a devizahiteles.

Most azt hagyjuk is, hogy mit jelent hazánkban még mindig “devizahitelesnek” lenni, de az import termékekkel elárasztott magyar piacon a gyengülő forint konkrét veszteséget jelent a magyar családok számára. Az árfolyam gyengüléséből egyedül az euróban elszámoló hazánkban gyártó multik tudnak profitálni.

Többek között erről is beszél Demeter Márta legújabb videójában, amikor úgy fogalmaz, hogy a multik adóparadicsomává vált hazánk.

Az országgyűlési képviselő szerint egyébként új egyensúlyra van szükség a magyar gazdaságban, és a nagyvállalatok aránytalanul nagy mértékű támogatása helyett a hazai kkv-szektort kellene megerősíteni, illetve minden eszközzel fel kell lépni a multik adóelkerülésének visszaszorítása érdekében.

Demeter Márta arra is figyelmeztetett, hogy hiába emelték meg idén 8 százalékkal a hazai minimálbért (ami még így is jelentősen elmarad a V4-es országok színvonalától), a magyar embereket sújtó adóterhek, és

az a pénzügypolitika, amivel az Orbán-kormány “elképesztően rontja a forint értékét”,

kihat az importból származó termékek árára. Ami elől nincs menekülés.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel ma szintén arról beszélt, hogy “tudatos forintgyengítés” zajlik a kormányzat részéről.

“Ennél öneladóbb, ennél szervilisebb, ennél nemzetietlenebb gazdaságpolitikát ritkán látott Magyarország az elmúlt harminc évben”

– fogalmazott a politikus.

A Jobbik szakpolitikusa szintén a multik hazai beruházásainak biztosítását látja a háttérben.

Azzal, hogy engedi a kormány a gyenge árfolyamot, évente forint-százmilliárdokat vesz ki a magyar családok így tudja biztosítani, hogy a multinacionális cégek beruházzanak Magyarországon, holott arra volna szükség, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat támogassák – vélekedett Z. Kárpát Dániel.

Orbán Viktor valódi stratégiai partnerei azok a multicégek, amelyekkel részben titkos, részben nyilvános stratégiai szerződéseket írtak alá, a Jobbik viszont újratárgyaltatná ezeket a megállapodásokat, amelyek

“nem feltétlenül a magyar nemzetgazdaság és biztosan nem a magyar munkavállaló polgárok érdekeit szolgálják”

– hangzott el immár sokadszorra a jobbikos politikustól.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá