Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Hivatal (NOAA) számolt be a nem túl pozitív hírről.

A NOAA arról közölt információkat, hogy 2020 januárja volt a 44. egymást követő január és a 421. egymást követő hónap, amikor az átlaghőmérséklet magasabb volt a 20. század átlagánál.

A globális föld- és tengerfelszíni hőmérséklet 1,14 Celsius-fokkal volt melegebb a 20. század átlagánál, és 0,04 fokkal meghaladta a 2016-ban mért eddig rekord magas januári átlaghőmérsékletet. Ez a 20. századi átlagnál az északi féltekén 1,5 fokkal, a délin 0,78 fokkal volt magasabb.

2020 januárja volt a 44. egymást követő január és a 421. egymást követő hónap, amikor az átlaghőmérséklet magasabb volt a 20. század átlagánál.

A napokban látott napvilágot az a sokkoló adat is, miszerint a mérések kezdete óta először rögzítettek 20 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet az Antarktiszon. Egy brazil kutatócsapat február 9-én mérte a rekordmagas hőmérséklete, amely közel egy Celsius-fokkal magasabb az előző, 19,8 Celsius-fokos rekordnál, amelyet 1982-ben rögzítettek a Signy-szigeten.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares