Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nem hivatalos, de a Makói Természetbarát Sportegyesület számításai szerint ők kapták a legtöbb korongot a Tesco támogatói pályázatán. Ehhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdettek, melynek eredményhirdetése és kiállításmegnyitója hétfőn volt a Hagymaházban.

Megnyitójában Botlik Anita (Fidesz) önkormányzati képviselő ismertette az előzményeket. A Tesco kiírt egy pályázatot civil szervezetek támogatására tavaly. A Makói Természetbarát Sportegyesület azt találta ki, hogy létrehoznak egy turista útvonalat a Maros parton Makó, és Apátfalva között az ártérben, ahol jelenleg egy vadcsapás van, meglévő, részben tönkrement tanösvénnyel. A Körös-Maros Nemzeti Park és a Tesco előzsűrije is támogathatónak találta az ötletet, így bejutottak a második fordulóba, ahol két hódmezővásárhelyi pályázattal versenyeztek.

Hajdu Gábor, az egyesület vezetőségi tagja oldalunknak adott interjújában elmondta: hivatalos nincs lezárva a szavazás, ez március elején lehet, de számításaik szerint győztek. Majdnem 15 ezer szavazatot kaptak, a másodikat 3 ezerrel előzték meg. Elárulta, ha hivatalos lesz, bejárják újra az útvonalat, elkészítik a terveket, a költségvetést újra, amihez most ezt 400 ezer forintot kaphatják. Az elképzelések szerint felfestik újra a turistajelzéseket, prospektusokat, térképeket nyomtatnak és telefonos alkalmazás is készül.

,,Ez egy félkész útvonal. Gazos, girbe-gurba, nincs rendes nyomvonal, mert ha kidől egy fa, akkor már kerülni kell. Ezért gondultuk, hogy rendbe kell hozni. Továbbá ami van Makó környékén turista útvonal, az a töltésen megy Szegedtől Nagylakig. Nyáron elég nehéz hőségben végigjárni, ezért ezt bevisszük a vízpartra inkább”

– indokolta, hogy miért ezt az útvonalat választották ki.

Amikor kiírta a pályázatot Tesco, akkor javasolták hogy legyen grafikai rész is benne. Az egyesületnél úgy vélték, hogy a gyerekek a legjobb grafikusok. Született egy mese, róluk rajzoltak a gyerekek, illetve van aki a Maros-parti élményeit örökítette meg.

A pályázatra 44 rajz érkezett a Makói Általános Iskola Bartók tagintézményéből, a Szikszai György Református Általános Iskolából és a Földeáki Návay Lajos Általános Iskolából. Az alsó- és felső tagozatosokat külön zsűrizték és voltak különdíjasok. A munkákat Kiss Jenő Ferenc szobrászművész, Bertus Barcza Anikó művésztanár és Kolumbán Katalin gimnáziumi tanár értékelre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá