Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

2018-ban a makói önkormányzat Családbarát Önkormányzat Díjat kapott az 5 ezer fő feletti települések között. Az idei megszorítás nem éppen családbarát. (Kiemelt fotó: bébikötvény átadó ünnepség 2016-ban.)

Január 9-én még arról írtunk Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) beszámolója nyomán, hogy fejenként 150 ezer forintra emelhetik az újszülöttek támogatását idén. A város költségvetése végül máshogy alakult.

Az eredeti előirányzat szerint 30 millió forint jutott volna az újszülöttek támogatására, azaz a bébikötvényre, ezt 20 millió forintra csökkentették. Ráadásul ennek a települési támogatásnak a kifizetése fel van függesztve az adófeltöltés határidejéig, azaz szeptember 30-ig, így előtte nem valószínű, hogy lenne bébikötvény átadó ünnepség.

Idén tehát 20 millió forintot fordít erre a város, ez az összeg 2018-ban és 2019-ben is 22-22 millió forint volt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares