Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

2020-ban városi szinten is lehetővé vált európai uniós pályázat keretében források igénybe vétele helyi klímastratégia kidolgozására. A hódmezővásárhelyi klímastratégia projektet a város az Atrois Kft. szakmai közreműködésével és EU-s forrás segítségével valósítja meg.

A program fő célja, hogy a klímaváltozással felmerülő problémákat megelőzzék, a hatásokat mérsékeljék, az alkalmazkodóképességet és a hatásokhoz való alkalmazkodást javítsák annak érdekében, hogy egy olyan, a helyi feltételekhez illeszkedő stratégiai dokumentumot alkossanak, amely az érintettek széles körének bevonásával sikeresen meghatározza a legfontosabb beavatkozási igényeket.

A projekt első lépéseként kedden, Dr. Patkós Csaba, szakértő szakmai vezetésével és Dr. Forgó Gábor, a projektet megvalósító Atrois Kft. ügyvezetőjének irányításával tematikus workshopok keretein belül vitatták meg a klímaváltozás kihívásait és fogalmaztak meg cselekvési irányokat. A rendezvényen helyi intézmények képviselői és civilek is résztvettek.

A program 2020. szeptember 30-ig tart, amely idő alatt a készülő klímastratégia mellett szemléletformáló akciók keretében zajlik a lakosság széles körű tájékoztatása és a témában való jártasságának elmélyítése.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares