Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A fideszes városvezetés kevés pozitívuma közül az egyik, hogy a Hagymafesztivál remekül meg van szervezve, a színvonala évről évre egyre magasabb. Idén a tervezett 20 millió forint helyett viszont csak 5 millió van rá, de a Kiskaska kézműves piac költségeit is visszafogták, az adventi programok kiadásait pedig felfüggesztették szeptember 30-ig.

Mint arról már több cikkben beszámoltunk, a testületi többség úgy fogadta el a város költségvetését a múlt heti rendkívüli ülésen, hogy az önként vállalt feladatok kifizetését felfüggesztik szeptember 30-ig, illetve ha az adóbevételek ténylegesen megérkeztek az önkormányzat számlájára.

Készül egy költségvetési rendeletmódosítás, aminek tervezési sorain egy csökkentett összeg szerepel. Itt megtalálhatjuk a Hagymafesztivált (20 millió helyett 5 millió forint) és a Kiskaska kézműves piacot is (3,5 millió helyett 1,5 millió).

Legutóbb, 2019 szeptemberében fellépett többek között az USNK, a Leander, az Irie Maffia, a Soulwave és a Quimby. Feltehetőleg idén kevesebb fellépővel, programmal számolhatunk a Hagymafesztiválon – akárcsak a Kiskaska kézműves piacon. 2019-ben utóbbin fellépett Radics Gigi és az Unique együttes is.

Az adventi programokra 3 millió 756 ezer forint van, ennek a kifizetése a felfüggesztett ,,kategóriába” került, azaz, csak az őszi adófeltöltések után válhat biztossá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares