Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ráadásul ennek kifizetése is fel van függesztve a szeptemberi adófeltöltésekig. Tavaly 8,5 millió forint volt erre, akkor 5 ezer forint értékben kaptak vásárlási utalványt a makói általános iskolások.

Az idei költségvetés-tervezet tartalmazza, hogy a beiskolázási támogatás összegét 5.000 Ft-ról 10.000 Ft-ra kívánjuk megemelni a 2020-as évtől

– ígérte Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) még januárban. Mindez azt jelentette volna, hogy 8 millió forint helyett 16 millió forintot különítenek el erre a költségvetésben. Mint ismert, 30 tétel kifizetését felfüggesztették őszig, 9-re pedig kevesebb jut.

A beiskolázási támogatás mindkettőt érinti. A kifizetése csak szeptembertől lesz lehetséges és az eredeti előirányzatot lefelezték, 16-ról 8 millió forintra.

Tavaly ősszel 8 millió 500 ezer forint volt erre. Akkor 1600 alsó- és felső tagozatos általános iskolás kapott 5 ezer forint értékű vásárlási utalványt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares