Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint arról beszámoltunk, Farkas Éva Erzsébet polgármester a koronavírus magyarországi terjedése miatt 2020. március 14. napon éjféltől elrendelte a Hagymatikum Gyógyfürdő épületének teljes körű bezárását, valamennyi szolgáltatás szüneteltetését.

Hétfőn rendkívüli testületi ülés volt Makón. Kiderült, a bezárás miatt havonta 70 millió forint hiányozhat a fürdő költségvetéséből. Mivel elküldeni nem akarnak munkavállalókat, ezért 200 millió forintot kérték a testülettől, amit meg is kaptak a város költségvetéséből.

Még a bezárás előtt írtunk arról, hogy a makói fürdő forgalma 30–40 százalékkal esett vissza a járvány kezdete óta. A Hagymatikum pénteken közölte, hogy március 16-tól a Baba Világ hétfőtől csütörtökig visszavonásig nem fog üzemelni, akárcsak a tanuszodai recepció, míg a 33 méteres tanmedence karbantartási okokból március 14-től nem működik. Március 13-tól a játszóházi gyermekmegőrző szolgáltatásukat függesztették fel. Végül a bezárás is megtörtént szombat éjféltől.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares