Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Olvasóink kérték: megkérdeztük a legnagyobb makói munkáltatókat, milyen intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány miatt. A Continental azt írta: a vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus terjedését és meghozza a szükséges intézkedéseket a munkavállalói egészségének védelme érdekében. Céljuk az, hogy a fertőzés megelőzése érdekében a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék a személyes kontaktusokat a munkakörnyezetben és minden előfeltételt megteremtsenek ennek eléréséhez.

Vállalati szinten a hazai 10 lokációnkban már végrehajtottunk egységes intézkedéseket, például a szigorú utazási- és találkozókorlátozást vezettünk be, az egészséggel kapcsolatos ajánlásokkal kapcsolatos intenzív kommunikációt folytatunk a munkatársaink felé és minden szükséges intézkedést megteszünk az országspecifikus helyzet alapján.

 

A globális intézkedések mellett országos válságbizottságot és helyi válságbizottságot hoztunk létre minden hazai gyárunkban és irodánkban, hogy szorosan figyelemmel kísérjék a helyzetet, továbbá a kormány és a WHO ajánlása alapján a jövőben is minden szükséges intézkedést meghozzanak.

 

Ezek közül a teljesség igénye nélkül kiemelek néhányat:

 

  1. Folyamatosan biztosítunk edukációt és praktikus megelőzést szolgáló eszközöket a fokozott tisztaság és vírusmentesség fenntartásához, mint fertőtlenítőszerek, hidro- alkoholos tisztítószerek, a szokásoshoz képest gyakoribb takarítás.
  2. A napi üzletmentben a személyes találkozók helyett virtuális megbeszéléseket tartunk, kizárólag kiemelten fontos helyzetben lehetséges személyes külső partneri munkamegbeszélés a gyárban és azon kívül, illetve üzleti célú utazás is csak rendkívüli esetben, mely felsővezetői engedélyhez kötött.
  3. A céges kantinban szigorúbb és kötelező szabályokat vezettünk be az étkezés előtti hatékony kéztisztítástól kezdve az önkiszolgáló rész szüneteltetésén át a közös használatú só- és bors szórók kis zárt tasakos formában történő felhasználásával bezárólag.
  4. Munkatársainkat folyamatosan tájékoztatjuk arról is, hogy egyénként és közösségként is hogyan tudjuk együtt vírusmentesen tartani a környezetünket, illetve a mindenkori helyzet szerint biztosítjuk a munkatársunk számára az országban meghozott intézkedésekhez való alkalmazkodás lehetőségét.
    Otthoni munkavégzés felajánlásával, szabadság igénybevételével, munka- időkeret gazdálkodással.

 

A következő időszakban még sok feladatunk lesz.

 

Bízunk abban, hogy közösen, a munkatársaink felelősségteljes hozzáállásával és együttműködésével minél hamarabb túljutunk ezen a kihíváson.

– közölte megkeresésünkre a Continental Hungaria Kft.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares