Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Önkormányzatunk a koronavírus-járvány elterjedésének megelőzése érdekében a városunkban élő 70. életévet betöltött időskorú polgártársaink részére minden hétköznap és hétvégi napokon ebéd kiszállítását biztosítja, térítési díj befizetése ellenében; továbbá minden hétköznap alapvető tartós élelmiszerek, gyógyszerek beszerzését is, amennyiben ezt igénylik – írta közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet polgármester. A kérelmeket a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény (0620) 580-1775-ös krízistelefonszámán, vagy az eni.gyjsz@gmail.com e-mail címes elérhetőségeken adhatják le.

Ezen kívül más döntések is születtek:

  • Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. március 16. napján rendkívüli ülést tartott, mely során arról döntött, hogy a koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében elrendelt Hagymatikum Gyógyfürdő bezárása kapcsán, a Makói Gyógyfürdő Zrt.-nél keletkező bevételkiesés kompenzálása, illetve a likviditás folyamatos biztosítása érdekében a cég részére 200 millió forint vis maior működési támogatást nyújt a 2020. évi költségvetés működési kiadások sorának terhére.
  • A Hagymaház, az Erdei János Városi Sportcsarnok, valamint a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum épületei 2020. március 17-től határozatlan ideig zárva tartanak.
  • Bezárásra került a Deák Ferenc utcán működő Jégpálya, a Makói Fiatalok Akadémiája – Ifjúsági Színtér helyisége a Csipkesoron, valamint a műfüves pályák.
  • Önkormányzatunk a mai napon felhívást tesz közzé a város teljes lakossága felé, mely szerint a holnapi naptól tartós élelmiszerek adománygyűjtését hirdetjük meg, a 70 év feletti időseink megsegítése érdekében. A tartós élelmiszereket egy helyszínen fogjuk gyűjteni minden hétköznap 09.00 és 15.00 óra között a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Tinódi utca 8/A sz. alatti székházában.
  •  Makó Város Önkormányzata folyamatosan kapcsolatot tart a városunkban ellátást végző háziorvosokkal és fogorvosokkal is, mely során az a döntés született, hogy a mai napon közzétesszük elérhetőségeiket. Kérjük a makóiakat, hogy a személyes kontaktusok minimalizálása érdekében ezen elérhetőségeken keressék fel orvosaikat. A háziorvosi ügyeleti rendről is folyamatosan egyeztetünk a kormányhivatallal, illetve a szakhatóságokkal, melyről a későbbiekben intézkedünk.
  • A koronavírus-járvány elleni védekezést irányító Operatív Törzs szakmai ajánlása alapján minden sportegyesületnek magának kell döntenie a biztonsági intézkedésekről. Önkormányzatunk mérlegelve a lehetséges kockázatokat, az országos és a helyi intézkedésekkel összhangban, arra kéri a városunkban működő sportegyesületeket, hogy szüneteltessék edzéseiket, foglalkozásaikat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares