Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ezért is kár, hogy betört a járvány Magyarországra is, hiszen a makói fürdő nettó árbevétele 18%-al nőtt 2019-ben 2018-hoz képest, összesen 863,9 millió forint nettó árbevételt realizáltak. Jobb esetben idén ennek csak a töredékére számíthatnak.

A szerdai testületi ülésen tárgyalják az önkormányzati cégek tavalyi beszámolóit. A Hagymatikuméból kiderül, hogy tavaly 863,9 millió forint nettó árbevételt realizáltak, ami 18%-al magasabb a 2018-ashoz képest. Ezen belül a fürdőszolgáltatás és az étterem bevétele nőtt különösen nagyot: előbbi 441 millió forint volt, ami 17,6%-os emelkedés, utóbbi 293 millió forint volt, amely pedig 22,2%-os növekedést jelentett a korábbi évhez. A gyógyászat árbevétele ugyanúgy alakult, mint 2018-ban: 65,6 millió forint volt.

Ezáltal 2019-ben nem vettek igénybe önkormányzat által biztosított működési támogatást, helyette felhalmozási célút igényeltek. Ebből a 13 millió forintból konyhai berendezéseket, felszereléseket, takarítógépeket, szervergépházat, faházat vásároltak és hulladéktárolót alakítottak ki.

Ezzel párhuzamosan a kiadások is nőttek, például bérekre 352 millió forint helyett már 414 millió forintot költöttek.

Az adózott eredmény 22 millió forint volt 2019-ben.

Olvasható az is, hogy a Makói Gyógyfürdő Zrt. 2020. május 31. nappal megszűnik és június elsejei hatállyal beolvad a Makói Szolgáltató Zrt.-be.

Ezt dr. Ember Alex vezeti majd, aki független polgármesterjelöltként megerősítette indulását az őszi választáson, végül visszalépett és még szeptember 25-én egy olyan tanulmányt készített el az önkormányzat megbízásával, ami a városi cégeket egy holdingba, egy központi gazdasági társaságba terelné be. Februárban derült ki, hogy ő fogja vezetni az összevont céget.

Mint arról elsőként beszámoltunk, a koronavírus miatt bezárták a fürdőt. Ezáltal havonta 70 millió forint hiányzik a költségvetéséből. Hogy ne kelljen elküldeni a munkavállalókat, ezért 200 millió forintot kértek a képviselő-testülettől, amit meg is kaptak a város költségvetéséből. Így három hónapra biztosított az ott dolgozók foglalkoztatása: most karbantartásokat végeznek, javítanak, takarítanak, kertészkednek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares