Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Bár számtalan kérés, felszólítás érkezett az ügyben az elmúlt években a kormány felé, egyszer sem tették meg azt a lépést, amit most egy tollvonással el lehetett intézni.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása szerint 13470 ingatlankiürítés történt az elmúlt négy évben Magyarországon. 2016-ban 3474, 2017-ben 3667, 2018-ban 3212, 2019-ben 3117. Budapesten az októberi ellenzéki győzelmek után több helyen álltak le a kilakoltatások. A kormánynak ezt csak több mint 13 ezer család utcára paterolása után, egy válság közepén, egy világjárvány pusztítása alatt sikerült megtenni.

Az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, hogy általános helyzetjelentést adjon az egészségügy és a rendvédelem helyzetéről, felkészültségéről, illetve az előző heti gazdaságvédelmi akciótervet kibővítse.

Az új intézkedések főbb pontjai a következők:

  • július 30-ig körülbelül 80 ezer ember mentesül a kata (kisvállalkozói adó) fizetése alól,
  • haladékot kap az, akinek március elseje előtt keletkezett katás adóhátraléka,
  • felfüggesztik a kilakoltatásokat és végrehajtásokat, az adótartozásokat később is be lehet fizetni,
  • a most lejáró GYES és GYED jogosultság meghosszabbodik a vészhelyzet végéig.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares