Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója elrendelte a makói szülészet-nőgyógyászati osztály működésének szüneteltetését – derült ki a szerdai testületi ülésen.

Mindez azt jelenti, hogy hétfőtől Makón nincs lehetőség ultrahang és CTG vizsgálat elvégzésére sem. Ezeket a vizsgálatokat a hódmezővásárhelyi intézményben végzik előjegyzés alapján.

A Makón élek facebook csoportban többen aggodalmuknak adtak hangot, miszerint ,,már a levegőben volt a bezárás“, a járvány pedig ,,egy jó indok” volt erre. A képviselő-testület éppen ezért úgy fogadta el az osztály szüneteltetését, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően a működését állítsák vissza. Ennek érdekében Farkas Éva Erzsébet polgármestert felhatalmazta a testület, hogy a visszaállításhoz szükséges egyeztetéseket folytassa le a veszélyhelyzet megszűnését követően.

A város 30 millió forintot adott saját költségvetéséből a szülészeti osztálynak néhány hete, hogy ez hogyan érinti a szünetelő osztályt, az nem derült ki.

A kórház honlapjának március 20-i tájékoztatása szerint a nőgyógyászati járóbeteg szakrendelés igénybe vehető telefonos előjegyzés után.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares