Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A jelenleg kialakult járványügyi veszéhelyzetben Szirbik Imre alpolgármester úr felkérte a Kiszombori Polgárőr Egyesületet, hogy jelenlétükkel segítséget nyújtsanak az ételosztásnál a sorban állásra javasolt szabályok betartásában – írja honlapján a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

Kis Róbert, az egyesület elnöke elmondta, hogy ennek a felkérésnek 2020. március 23. óta tesznek eleget a veszélyhelyzet visszavonásáig. Már 2019 júniusa 11. óta lehetőség nyílt a napi egyszeri ingyen meleg étel osztására a rászorulok részére. Ez a szolgáltatási forma mintegy 70 fő részére jelent nagy segítséget hétfőtől péntekig. A Kiszombor Nagyközség Önkormányzata által fenntartott Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény biztosít helyet és személyzetet az étel kiosztására.

Az elnök hozzátette, hogy a polgárőreink nappal sűrűbb járőr szolgálatot látnak el a faluban. Az iskolás gyerekek csavargásának megakadályozásában, illetve az idősebb korosztály számára a veszélyhelyzetre való felvilágosításban veszünk részt. Mi is azt tanácsoljuk az idős embereknek, hogy lehetőleg maradjanak otthon, ezzel megakadályozhatjuk a vírus elterjedését.

A román határ közelsége miatt megelőző járőr szolgálatot látnak el késő esti és az éjszakai órában a polgárőrök, ha szükséges, akkor segítséget nyújtanak a rendőrségnek.

(csmpszsz.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá