Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az európai országok közül utolsóként Magyarország jutott el odáig, hogy területi adatokat közöljön a koronavírussal fertőzöttekről. A központi tájékoztató oldalon megyékre lebontva láthatjuk a járvány eloszlását.

Április 1-re 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, közülük Budapesten 232-en, Pest megyében 98-an élnek. Vannak olyan megyék is (Békés, Heves), ahol mindössze 3 regisztrált betegről tudni.

Elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is – írta a központi koronavírus-portál.

Hangsúlyozzák, hogy még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, s ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A tegnapi napnak megfelelően, szerdán is nyilvánosságra hozták az elmúlt 24 órában elhunyt négy beteg alapbetegségeit is. Az idős áldozatok magas vérnyomással, vagy szív- és érrendszeri betegséggel szenvedtek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá