Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szerdán hat repülőgép érkezett Budapestre, amelyek többek között 12 millió maszkot, 30 ezer overált és 200 ezer arcvédőt hoznak Kínából – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A miniszter kiemelte: komoly jelentősége van annak a szerdai szállítmánynak, ami tartalmaz egy komplett gyártósort, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a készletet természetesen az egészségügyi dolgozók használhatják az elkövetkező időben a járvány elleni harcban.

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra, hogy lélegeztetőgépeket és a védekezéshez szükséges eszközöket, maszkokat, arcvédőket, szemüvegeket, kesztyűket hozzanak.

Szállítmányok már korábban is érkeztek, de az orvosok, főleg az alapellátásban dolgozó háziorvosok továbbra is a felszerelésük súlyos hiányosságairól számolnak be.

(Kiemelt fotó: Szijjártó Péter/Facebook)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares