Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton bejelentette, átszabják a költségvetést: a tárcáktól mintegy 1345 milliárd forintot vonnak el, a pártok támogatásának pedig a felét vonják el, ez nagyjából 1,2 milliárd forintot jelent. A multinacionális vállalatok “különadóját” a védekezésre fordítják, ez 36 milliárd forintot jelent, valamint a bankoktól beszedett 55 milliárd forintnyi adót is átcsoportosítják. Az önkormányzatoktól a gépjárműadó egy részét a központi költségvetésbe irányítják át (ezzel még nehezebb helyzetbe kerülnek az amúgy is komoly nehézségekkel küzdő önkormányzatok).

A gépjárműadó elvonása a legnagyobb lyukat a falvaknál üt, hiszen a települések háromnegyedében a gépjárműadón kívül nincs más bevétel, de a negyvenezer lakosú Hódmezővásárhelyen 163 millió, és Szegeden is 500 millió forintos mínusszal kell számolni a pluszköltségeket kívánó vészhelyzet kezelésében. Már eddig is a nagy kalapba ment ennek a bevételnek a hatvan százaléka, így a maradék negyvenet is be kell fizetni a most létrehozott 1400 milliárdos alapba – írja a HVG.

A makói költségvetésbe idén 60 millió forint van betervezve gépjárműadóból.

Április 15-től vagy május 1-től lépnek életbe ezek az intézkedések.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares