Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mai sajtótájékoztatóján beismerte: összesen 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal, vagyis minden nyolcadik fertőzött közülük kerül ki.

Szombat reggelig 678 embernél mutatták ki Magyarországon a fertőzést, a 85 ennek a 12,5 százaléka.

Az elmúlt hetekben többször is próbálta megtudta a sajtó az operatív törzstől a koronavírusos egészségügyi dolgozók számát, válasz azonban mindeddig nem érkezett.

Közben pedig több alkalommal születtek hírek megfertőződött egészségügyi dolgozókról, illetve a hiányos védőfelszerelésről, az Index pedig kedden arról írt, hogy egy háziorvos lélegeztetőgépre került.

A háziorvosok kedden fordultak nyílt levélben Müller Cecília tiszti főorvoshoz, álláspontjuk szerint a Müller Cecília által hétfőn is említett „praxisonkénti 50 db sebészeti szájmaszk, valamint a 3 db FFP1 típusú maszk jól érezhetően elégtelen a hosszú távú védekezéshez, illetve a biztonságos betegellátás biztosításához az alapellátásban”.

(magyarhang.org nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares