Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Orbán Viktor miniszterelnök a jobbikos Lukács László György azonnali kérdésére hétfőn a Parlamentben őszintén elismerte, hiába Magyarország védekezik a legeslegjobban a koronavírus-járvány ellen, elég maszk nincs.

“Ma nem tudom garantálni a magyaroknak azt, hogy lesz elég védőmaszk az országban, amit patikai forgalomba meg tudnak vásárolni, és mindennap hozzá fognak jutni. Ezért kérem őket, hogy viseljenek maszkot, de nem tudom garantálni ennek föltételeit, ezért elő sem írhatom a kötelezőségét”

– mondta a kormányfő.

Tehát Orbán Viktor szerint is maszkot kell hordani, de csak azért nem fogják kötelezővé tenni, mert a kormány nem tudja azt mindenkinek garantálni

– értékelte a helyzetet Lukács László György.

Tényleg érdekes az ellentmondás, ám ha ez igazság, akkor minek kell mellébeszélni?

Emlékezetes, a kormányzat élesen kritizálta a Magyar Orvosi Kamarát (MOK) is, azzal vádolva az orvosok politikai haszonszerzés miatt szorgalmazzák a védőmaszk használatát a járvány lassítása érdekében.

Jellemző a mindent lefedő kormányzati kommunikációra, hogy még az országos tisztifőorvos, Müller Cecília is a tesztek mellett a védőmaszkokat szokta megnevezni járvány idején mellőzhető eszközökként.

Lukács László György ezért javaslattal él:

Orbán Viktor győzze meg Müller Cecíliát

arról, hogy a védőmaszk használata segít, és a köztereken mindenkinek viselnie kellene maszkot a jelen helyzetben.

A Jobbik egyébként kötelezővé tenni, hogy állami finanszírozás mellett a magyar állampolgárok a közterületekre csak maszkkal léphessenek ki.

Tekintse meg a parlamenti kérdezz-feleleket:

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá