Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében a 44-es főút Gyulát elkerülő szakaszán ellenőrizték azt a hét tonnás teherautót, aminek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök közúti ellenőrzésen állítottak meg egy teherautót, ami különféle zöldségeket szállított. A sofőr átadott ugyan egy szállítólevelet, de azon csak pár tétel szerepelt, szemmel is jól látható volt, hogy a valójában szállított áru a papíron feltüntetett mennyiség sokszorosa.

A jármű mérlegelése igazolta a pénzügyőrök gyanúját, mert a teherautó jelentős túlsúllyal közlekedett, összsúlya a tíz tonnát is meghaladta. A szállítmány tételes átvizsgálásakor több olyan élelmiszert is találtak (torma, gomba, savanyú káposzta), melyek csomagolásán nem volt címke, és a szállítólevélen sem voltak rajta. Az is kiderült, hogy a legálisan feltüntetett 1,3 tonna helyett 2,5 tonna szárazbab volt a raktérben. Ezután a pénzügyőrök az egész teherautót átvizsgálták, a pótkerekekből 60 kilogramm jelöletlen őrölt pirospaprika is előkerült.

Értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik több mint egy tonna szárazbabot hatósági zár alá vettek, és az igazolatlan eredetű áru azonnali megsemmisítését rendelték el.

Az eset után a vállalkozás további adóellenőrzésekre számíthat, a jelentős túlsúly miatt pedig a pénzügyőrök feljelentést tettek a rendőrséghez.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares