Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Közleményben jelezte a Kiszombori Helyi Választási Iroda, hogy elmarad az eredeti időpontra kitűzött időközi választás.

Tájékoztatom Kiszombor Nagyközség választópolgárait, hogy a Kiszombor Nagyközség Helyi Választási Bizottsága által 2020. június 7. napjára kitűzött időközi polgármester választás a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény vonatkozó rendelkezések miatt elmarad.

– közölte Tenczerné Bajusz Ilona, a Helyi Választási Iroda vezetője.

Az idézett törvény szerint a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben ,,időközi választás nem tűzhető ki, a már kitűzött választások elmaradnak.” A Helyi Választási Iroda március 12-én tűzte ki az időpontokat, a kampány például április 18-tól kezdődött volna, ekkor kapták volna meg a jelöltek az ajánlóíveket, amiket május 4-ig adhattak volna le.

Egyelőre Martonosi Szabolcs és Szekeres Krisztián jelentette be indulását.

Mint arról beszámoltunk, Kiszomboron azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert Szegvári Ernőné (független) váratlanul lemondott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá