Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A koronavírus-járvány frontvonalában harcol a Karitáció Alapítvány és közel 50 önkéntese is. Nem telhet el úgy egyetlen hét sem, hogy ne indítsanak újabb karitatív kezdeményezést, amivel segíthetnek a március óta kialakult nehéz helyzetben a rászorulóknak vagy éppen a hétköznapi hősöknek.

„Most 1 millió forint értékben adományoztunk 3 rétegű egészségügyi védőmaszkokat azoknak akik most is értünk dolgoznak. A megelőzéshez szükséges eszközöket Szabó Sándor országgyűlési képviselő aktív közreműködésével juttatjuk el Deszk, Klárafalva és Kübekháza településekre. A maszkokat azok a hősök kapják, akik most is a közösségért dolgoznak az adott település szociális szférájában.

 

De az adományból jutott Szegedre is, a Nephrológia és Hypertonia Centrum – szegedi Dialízis Központjának főnővére vette át a maszkokat. A klinikára érkező és dialízisre szoruló betegeknek fognak átadni, így a betegek biztonságosan gyógyulhatnak és az egészségügyi dolgozók is nyugodtabban tudnak dolgozni. Emellett önkéteseink a városban több tucat szegedi rászoruló családnak juttattak el a védőfelszerelésből.

 

A maszkosztás mellett párhuzamosan heti több száz adag meleg étellel, friss salátával és hidegen préselt gyümölcslével, egy igazi vitaminbombával látjuk el már 2 hete a mindennapi hőseinket, akik ebben a kiemelten nehéz időszakban is megfeszített tempóban dolgoznak, hogy az egészségügyi ellátásunk probléma nélkül és akadálymentesen működjön.

– mondta el Masa Márton, a Karitáció alapítója és egyben a programjának koordinátora.

A koronavírus miatt kialakult helyzetben megkérünk mindenkit, hogy vegye komolyan és tartsa be az ajánlásokat, fogadják meg azokat a tanácsokat, amelyeket a szakemberek javasolnak, hogy mihamarabb a végére tudjunk érni ennek az időszaknak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares