Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az utóbbi időben több panasz érkezett Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához, amelyek szerint egyes vendéglátó üzletek a vendégeiket elvitel céljából kiszolgálják szeszes itallal, azonban a vásárlók a szeszes italt a vendéglátó üzletek előtti közterületen csoportosulva fogyasztják el – számolt be róla a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Mindez azért problémás, mert bár a kormányrendelet előírásait önmagában nem sérti az, ha a vendéglátó üzlet a vásárlókat az üzletből történő árukiadással (a vásárlók üzletbe való belépése nélkül) kiszolgálja, azonban ha a vásárlók az üzlet előtti közterületen alkoholt fogyasztanak, akkor a vásárló tevékenysége a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 12/2016. számú rendeletének 12. § (5) bekezdésébe ütközik,

mely szerint a boltok, üzletek előtt és közterületen szeszesital fogyasztása tilos.

E cselekmény szabálysértésnek minősül, melyet szabálysértési bírsággal lehet súlytani. Ezen túlmenően, amennyiben a vásárló megsérti a kormányrendelet szerinti kijárási korlátozást, ellene a rendőrség ezen okból is szabálysértési eljárást indíthat, amelynek során 5.000,- Ft-tól 500.000,- Ft-ig terjedő pénzbírság szabható ki.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat azt kéri a vállalkozóktól, italbolt üzemeltetőktől, hogy a szabályok megtartása mellett mérlegeljék az üzlet nyitvatartását, illetőleg a vásárlók kiszolgálását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares