Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást a kormány – jelentette be Orbán Viktor videóüzenetében. A miniszterelnök arról beszélt, hogy polgármesterekkel, rendőrökkel és járványügyi szakemberekkel egyeztetett, ezután döntött a szombaton lejáró intézkedés meghosszabbításáról.

A kormányfő elmondta, hogy a szakemberek egyetértettek abban, hogy az intézkedés segített a koronavírus terjedésének lelassításában. A korlátozásokat hetente fogják felülvizsgálni, de visszavonásig automatikusan érvényben marad. Arra kért mindenkit, hogy a korlátozásokat tartsák be és fokozottan figyeljenek az idősekre.

Különleges jogköröket kaptak a polgármesterek a miniszterelnöktől

Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy a húsvéti ünnepek miatt különleges jogköröket kapnak a polgármesterek, akik tovább szigoríthatnak majd a korlátozásokon helyi szinten. Ezek a változtatások hétfő 24 óráig lesznek érvényben.

Az, hogy Orbán lehetőséget adott a polgármestereknek a helyi szigorításra minden bizonnyal összefügghet azzal, hogy az elmúlt napokban több település is arra panaszkodott, hogy a jó idő miatt elárasztották őket a turisták.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá