Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A jelentkezők legkedveltebb intézményei közé került a Szegedi Tudományegyetem a 2020-as általános felsőoktatási felvételi eljárásban. A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karra a mezőgazdasági mérnöki, a vadgazda mérnöki és a vidékfejlesztési agrármérnöki szakra, továbbá a háromféle felsőoktatási szakképzésre 554-en közülük első helyen 168-an jelentkeztek.

A szegedi egyetem által meghirdetett több mint 696 szakra negyvennégy országból 12739 jelentkező 24551 jelentkezést adott be a 2020-as általános felvételi eljárásban. Első helyen 6861-en jelölték a QS rangsor szerinti legjobb magyar egyetemet. Alapképzésre 4287-en, felsőoktatási szakképzésre 340-en, mesterképzésre 1115-en, osztatlan szakokra 1119-en jelentkeztek. A jelentkezők többsége állami ösztöndíjas formában kíván továbbtanulni – írja honlapján az SZTE hírportálja.

Az első helyes jelentkezők közül a legtöbben – több mint 1400-an – a Természettudományi és Informatikai Karra adták be jelentkezésüket. Népszerű a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, valamint a Gazdaságtudományi Kar is. A jelentkezési adatok alapján a 10 legnépszerűbb szak közé került a programtervező informatikus, az általános orvos, a pszichológia, a jogász, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a gyógytornász, a pénzügy és számvitel és az anglisztika képzés. Nagy az érdeklődés a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán új szakként induló turizmus-vendéglátás képzés iránt, ide 360 diák adta be jelentkezését, közülük 121-en első helyen.

„A kari számok nem rosszak, igaz valamelyest csökkent a jelentkezők száma, ami országos tendencia is, hiszen idén több mint 20 ezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, ami 18%-os csökkenést jelent.”

– mondta a Vásárhelyi Hírek érdeklődésére Komarek Levente egyetemi docens, a Mezőgazdasági Kar oktatási dékánhelyettese.

Hozzátette, a tavalyihoz képest az SZTE-re az idei 4500-al kevesebb jelentkező mellett, a Mezőgazdasági Karra viszont mindössze 12-vel kevesebben adták be jelentkezésüket. A statisztikát nézve a legnagyobb érdeklődés a mezőgazdasági mérnöki és a vidékfejlesztési agrármérnöki szak iránt van.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares