Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványkutatója, Maria van Kerkhove epidemiológus a BBC-nek arról beszélt: kétséges az antitestek kimutatására alkalmas gyorstesztek eredményessége, ugyanis egyelőre még az sem biztos, hogy kialakul a betegség után az immunitás. 

Az epidemiológus szerint több országban is javasolják a gyorstesztek elvégzését, mert attól azt várják, hogy képesek felmérni a vírus után kialakult immunitást. Ez azért volna fontos, mert a ún. nyájimmunitás kialakulásával le lehetne győzni a járványt.

“Pillanatnyilag, semmi bizonyítékunk nincs arra, hogy egy szerológiai teszt használata során kiderülhet, hogy az illetőnek kialakult-e már az immunitása vagy védve van-e egy újrafertőződéstől”

– mondta, hozzátéve azt is ezek a gyorstesztek csak az antitestek jelenlétét mutatják ki, azt viszont nem, hogy ezáltal immunissá válik a vírusra.

Myke Ryan a WHO vezető kutatója szerint eddig az eddigi eredmények alapján azt látni, hogy csak kevesen vannak, akik átestek a víruson, majd pedig a szervezetükben antitestek is termelődtek.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares