Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hazaengedték az egyik szegedi egészségügyi intézményből azt a helybéli lakót, aki április 17-én egy igazolhatóan COVID-19-es beteggel került kapcsolatba, tesztet mindezidáig nem végeztek esetében, otthonában pedig sem az elkülönítés, sem a járványügyi rendelkezések betartása nem biztosított. A falu azonnali fertőtlenítését mindezek miatt rendelte el Kübekháza Önkormányzata.

Kedd esti internetes konferenciamódban tartott képviselő-testületi ülés és Dr. Deák Enikő háziorvossal való konzultáció után rendelte el Kübekháza Önkormányzata a falu teljes területének széles hatásspektrumú virucid, baktericid és fungicid hatóanyagú fertőtlenítését, amelyre már szerda este sor is került – adta hírül a Kübekháza Hírszolgálat.

Gál István, a lebonyolításáért felelős önkormányzati képviselő navigálta a 19 órakor kezdődött és 20.30-kor befejeződött településfertőtlenítést: – A falu 15 km hosszú teljes belterületi utcahálózata lefertőtlenítésre került, amelynek költségét teljes egészében az önkormányzat a vírus elleni védekezésre létesített alapjából finanszírozta, és ha szükségessé válik, többször is megismételjük az eljárást – mondta Gál képviselő.

Molnár Róbert polgármester levélben kért magyarázatot a megyei tisztifőorvostól arra, hogy miként engedhették haza a már említett kübekházi lakost a szegedi egészségügyi intézményből.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares