Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Bár a kormányzat nagy reményeket fűzött a kormányfő által tavaly februárban beharangozott Családvédelmi Akciótervhez, az azóta eltelt időszakban nem ugrott meg a születések száma. Idén az év első két hónapjában 15,1 ezer gyerek született, ami 8,8 százalékkal haladja meg a tavalyi év első két hónapjának értékét, de a 2019. évben ez az érték (13,9 ezer kisbaba) jóval alacsonyabb volt, mint az azt megelőző évek újszülöttszáma (14,6-14,9 ezer) – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett számaiból.

A halálozások számát tekintve viszont valóban jelentős a csökkenés. Az év első két hónapjában 22,9 ezer honfitársunk hunyt el, ami ez utóbbi öt évben a második legalacsonyabb érték. (2016. január-februárban 22,3 ezren haltak meg.)

Ennek megfelelően a természetes fogyás is ennek az évnek az első két hónapjában jóval alacsonyabb volt, mint az megszokott. 2020 elején „csak” 7,7 ezerrel lett kevesebb az ország népessége, ennél kisebb csökkenést az utóbbi években mindössze 2016 első két hónapjában mértek, akkor 7,5 ezer volt a természetes fogyás lélekszáma.

A KSH kiemeli a házasságkötések számának megugrását: az év első két hónapjának frigyei 121 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi számot.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá