Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A kormánypárti politikusok miatt nem lesz megajánlott jegyük az érettségizőknek, az erről szóló javaslatot ugyanis még a szakbizottságban lesöpörték. A Jobbik közleményében ír arról, hogy ugyan számtalanszor hallani a fideszesektől: a pandémia idején minden politikai erő összefogására szükség van, mégis ők azok, akik nem hajlandók együttműködni.

A múlt héten Brenner Koloman tárgysorozati kérelemmel élt a bizottsághoz, hogy a néppárti Jobbik által benyújtott határozati javaslatról vitázni lehessen, és megtudjuk, hogy milyen érvek vannak a megajánlott érettségi jegyek ellen.

– írta közleményében a párt.

Ez már nem fog kiderülni, ugyanis a szintén jobbikos Ander Balázs napirend-kiegészítési javaslatát 8:5 arányban elkaszálta az Országgyűlés Kulturális bizottsága. A Jobbik szerint ez azt jelenti, hogy az összefogás álcája mögé bújó Fidesz vitázni sem akar az ellenzék mindenki számára megfelelő javaslatáról.

Korábban az Alfahírnek jelezték a pedagógus szakszervezetek, hogy nem feltétlenül helyes döntés a járvány várható tetőzésével egyidőben megtartani az érettségit. A Jobbik javaslata ezt a helyzetet orvosolta volna, meghagyva a lehetőséget, hogy a diákok továbbra is választhassák a vizsgázás lehetőségét.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá